KATLANIR CAM BALKON SİSTEMLERİ - KIŞ BAHÇESİ

15 Nisan 2010 Perşembe

CAM BALKON SATIN ALIRKEN !!!...

  1. Sistemin rulmanlımı yoksa bilyelimi olduğunun bilinmesi. Rulmanlı sistemlerde çelik cinsi ve özelliği mutlaka sorulması gerekir. Çünkü demir kaplama sistemler belli zaman sonra oksitnerek paslanır ve işlemini devam ettirmez.
  2. Sistemin en önemli kısımlarından olan seffaf fitillerin belli bir zaman sonra renk değişimine maruz kalıp kalmadığını sormamız gerekir, ilerleyen zamanlarda oluşan sararmalardan rahatsız olabiliriz.
  3. Yaptıracxağınız firmanın ne tür bir firma oluduğunu araştırınız, üreticimi, bayi mi yoksa seyyar mı çalıştığını öğrenmemeiz gerekir çünkü; ileride herhangi bir sorun olduğu taktirde muhatap olacağınız birilerinin olması gerekiyor. Özellikle üretici firmalar ve garanti veren firmalara yaptırmanızı öneririz.
  4. Sistem yalıtım konusunda da önemlidir. Montajı yapan kişilerin kalifiyeli eleman olması gerekir, profesyonelce işin yapılması gerekir.
  5. Camların altında bulunan malzemeye kıl fitil denir. Kıl fitiller dışarıdan hava, su girmesini engeller. Bu fitiller 1000-1200'lük olur ama rakamın büyümesi yalıtımın artması ile alakalı değildir, aksine zarar getirir çünkü zaman içerisinde çöküp dağılma meydana gelir buda hava ve suyun sistemden içeri girmesine sebep olur. Bunun olmaması için ideal kıl fitiller 800'lük sık ve dik fitiller dir. Çökme ve dağılma yapmaz. Kıl fitillerin kasada tüm olarak devam etmesi gerekir.
  6. Kapak sisteminde ise birbirine geçmeli ve vidalı olmasına dikkat ediniz. Birbirine geçmeli olanlar su geçirimini engeller vidalı olanlar ise uzun ömürlü olarak kullanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder