KATLANIR CAM BALKON SİSTEMLERİ - KIŞ BAHÇESİ

24 Nisan 2010 Cumartesi

KIŞ BAHÇESİ YERİ SEÇİMİ

İnsanların çoğu stres atabilecekleri, dinlenebilecekleri, keyifle oturabilecekleri mekanları isterler. Bunların yanında uzun vadeli, programlı ve profesyonel insanlarla çalışmak isterler, kafalarında daha sonra herhangi bir soru isareti oluşmaması açısından.
Yukarıda yazdıklarımızın yanında en çok kafamızı karıştıran bir soru oluşur, binamın hangi cephesine kış bahçesini yaptırsam? Kuzey mi, güney mi gibi sorular kafamıza takılır, en uygun olan bölgeyi seçmek için düşünürüz.
Bir çok kişi, güney bölgesinin sıcak olduğundan dolayı güneye yaptırdığımız taktirde daha sıcak olabilir, güneş doğudan doğar güneşten daha çok yararlanırız gibi cevap bulamadığımız ve zorlandığımız sorular aklımıza gelmektedir. Yukarıda yazmış olduğum soruların cevabı varmı tabiki kısmen var. Peki bunlar nelerdir dersek, cevaplaması zor olur. Çünkü binanın yerleşim şekli, cephelerin hangi bölgelere baktığı, etrafındaki yapılar gibi birçok sorular da gelir ancak bu sorulara cevap bulunduğu taktirde net bir cevap vermek mümkündür.
Fakat şöyle bir durum vardır en önemli olan ve bilmeniz gereken şeylerden birisi kış bahçesinin yalıtımıdır ve şeklidir.
Siz hangi bölgeye inşa ettirirseniz ettirin yalıtımı ve inşası kaliteli olan kış bahçesi soğuk , sıcak, rüzgar gibi hava şartlarına cevap verir, sizin herhangi birşey düşünmenize gerek kalmaz. İsteğe göre üstü, çevresi cam ile örtülü olacağından dolayı sizi dışarıda oturuyormuş hissi verip, huzur bulup stres atabileceğiniz bir ortam oluşturur.
Kış bahçelerini oda gibi düşünürsek eğer kış ve yaz günlerinde ısıtmak ve serinletmeye ihtiyaç duyulabilir. Eğer profesyonel ekipler ile çalışma yapılırsa ve şehir bakımından bölgeniz uygun konumda ise 4 mevsim boyunca bütün isteklerinize cevap verir, herhangi bir klima vs. gibi araçlar kullanmanıza gerek kalmaz. Bütün boş vakitlerinizi orada muhabbet ederek, gazete, kitap okuyarak kendinizi motive edip hoş vakitler geçirmenize yardımcı olur.

0 yorum:

Yorum Gönder