KATLANIR CAM BALKON SİSTEMLERİ - KIŞ BAHÇESİ

25 Nisan 2010 Pazar

ÇATI KAPLAMA MALZEMELERİ ÖZELLİKLERİ

Bir önceki yazımızda 3 grupta sınıflandırmış olduğumuz catı kaplama malzemelerinin genel olarak avantaj ve dezavantajlarını şimdiki yazımızda sizlere sunacağız.

POLİKARBONAT MALZEME

Kış bahçeleri için her bütçeden tercih edilmesinden dolayı ,kış bahçesi üreticileride bütçeye göre çözüm yolları sunmuşlardır. Polikarbonat bir tür plastik çeşitidir, maliyet açısından ucuzdur. Bu mazlemeye örnek verirsek bir tür cam mika gibidir. Dezavantajları arasında malzeme ince olduğundan dolayı şiddetli rüzgarlarda uçma ihtimali yüksektir, üzerinde yürüme şansı yoktur ve tehlikelidir, hırslara karşı etkisizdir kolayca el ile kaldırılabilir. Oldukça kısa ömürlüdür.


SANDVİÇ PANELLER

Sandviç panellerin ara kısımlarına yalıtım sağlayacak malzemeler konulur. Bu konulan yalıtım malzemeleri sıcak ve soğuk havayı içeri geçirmeyi önler. Malzeme uzun ömürlü olup polikarbonat malzemeden çok daha güvenilirdir. Tek dezavantajı içerisinde oturduğunuzda gökyüzünü görememektir.



CAMLAR

En çok tercih edilen malzemedir. Bir çok avantajı vardır, bunların başlıcaları;

Gökyüzünden tamamen yararlanırsınız. Temizliği kolaydır. Zaman içerisinde deformasyona uğramaz. Cam üzerine istenilen renkte film çektirilebilir. Isı ve güneşten korunmak için özel malzemeler ile kaplanabilir.
Dezavantajları arasında ise;

Cam kalınlığından dolayı ağırlaşır ve bundan dolayı statik hesabı iyi yapılmalıdır. Montaj esnasında kırılma ihtimali olduğundan dolayı dikkat edilmesi gerekir. Cam üstüne sert cisim düstüğü taktirde kırılma yada çatlama ihtimali vardır. Değişim esnasında maliyet fazla olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder